През учебната 2022/2023 г. в училището ще се работи по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“. Сформираха се два футболни отбора. Те ще тренират под ръководството на двама опитни треньори по футбол. Дейностите стартират от началото на месец октомври 2022 г.

Треньори:

Отбор 1 – Иван Стоянов – футболист на ФК „Щутгарт“, ФК „Сливен“, ФК „ЦСКА“, ФК „Лудогорец“, Национален отбор и настоящ треньор по футбол.

Успехи: Шампион на България с ФК „Лудогорец“, Купа на България с ФК „Лудогорец“, Супер купата на България с ФК „Лудогорец“.

Отбор 2 – Райчо Райчев – бивш футболист на ФК „Сливен“, бивш футболен съдия, треньор по футбол.

На 18 май 2023 г. се проведе турнир между футболните отбори на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ с. Камен, общ. Сливен, ОУ „Хаджи Димитър“ с. Селиминово, общ. Сливен и НУ „Христо Ботев“ с.Чинтулово, общ. Сливен. Домакин бе училището в село Камен. Визрастова група I – IV клас. Всички участници в турнира получиха награди и разбира се медали за доброто си представяне.

На 10 януари 2023 г. се проведе първия турнир между футболните отбори на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ с. Камен, общ. Сливен и ОУ „Хаджи Димитър“ с. Селиминово, общ. Сливен. Домакин бе училището в село Камен. Визрастова група I – IV клас. Всички участници в турнира получиха награди и разбира се медали за доброто си представяне.

На 25 ноември 2022 г. се проведе първия турнир между футболните отбори на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ с. Камен, общ. Сливен и ОУ „Христо Ботев“ с. Съдиево, общ. Нова Загора. Домакин бе училището в село Камен. Възрастова група V – VII клас. Гостите отправиха поздрав с прекрасни танци. Всички участници в турнира получиха награди и разбира се медали за доброто си представяне.

Обява по НП „Заедно в изкуствата и в спорта“

ОУ „Св.св. Кирил и Методий“, с . Камен обявява, че ще бъдат сформирани 2 отбора по футбол по НП „Заедно в изкуствата и спорта“ и ще има нужда от треньор/ръководител в тази спортна област. Всеки специалист от тази област може да дойде на място в училището или да се  свърже с ръководството на тел. 045 399 009 и да заяви желание за участие в НП „Заедно в изкуствата и в спорта“ като треньор/ръководител на отбор по футбол.